Gemist Gemist demo

- advertentie -

Recht van Spreken met Willem Aantjes

Recht van Spreken met Willem Aantjes gemist? Bekijk via Gemistgemist.nl alsnog de uitzending van Recht van Spreken met Willem Aantjes die op 04-02-2013 op televisie is uitgezonden.

Recht van Spreken met Willem Aantjes

Toevoegen aan favorieten
Elles de Bruin blikt met Willem Aantjes terug op zijn roerige leven. Aantjes was de eerste fractievoorzitter van het CDA. Hij werd in 1978 door RIOD-directeur Loe de Jong beschuldigd van lidmaatschap van de Waffen SS in 1944. Aantjes trad na die bekendmaking af als fractievoorzitter van het CDA. Een half jaar daarna stelde een commissie van 'wijze mannen' vast dat de aantijgingen van Loe de Jong onjuist waren. Aantjes, verplicht te werk gesteld in Duitsland, had zich aangemeld bij de Germaanse SS, en níet de Waffen SS, om zo terug te keren naar Nederland. Bovendien was hij geen kampbewaarder geweest in het Drentse strafkamp Port Natal, maar gevangene. Maar het kwaad was al geschied. Voor veel Nederlanders bleef Aantjes 'de man die fout was in de oorlog'. Hij keerde ook nooit meer terug in de actieve politiek. Wel deed Aantjes verschillende pogingen. Maar die mislukten steeds. Uiteindelijk werd hij in 1982 voorzitter van de Kampeerraad. Fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma erkende afgelopen zaterdag dat Nederland in die tijd niet mild oordeelde en dat dat hem niet in de koude kleren was gaan zitten. Aantjes kwalificeerde de bijeenkomst als een gebaar in zijn richting. Willem Aantjes: 'Ik blijf toch een gereformeerde jongen. Ik heb niet zo veel goed gedaan in het leven.' Hij hoopt dat anderen net zo mild met hem omgaan als hij vindt dat je met anderen moet omgaan. Ook zijn zoon Klaas Aantjes komt aan het woord.

Kijk hier alle tv uitzendingen van Recht van Spreken met Willem Aantjes direct terug. Recht van Spreken met Willem Aantjes is een televisieprogramma van . Ben je een fan van Recht van Spreken met Willem Aantjes? Zet hem bij je favorieten en nieuwe afleveringen staan altijd meteen voor je klaar. Je krijgt bovendien persoonlijke tv tips, programmasuggesties die zijn gebaseerd op jouw voorkeuren. Recht van Spreken met Willem Aantjes kijk je via Gemistgemist.nl.

- advertentie -

 

Recht van Spreken met Willem Aantjes gemist?


Recht van Spreken met Willem Aantjes gemist? Kijk alle uitzendingen via Gemistgemist.nl. Recht van Spreken met Willem Aantjes is een televisie-programma van .

 

Gemistgemist.nl is een onafhankelijk portal. Wij verwijzen door naar de website waar je dit programma kan bekijken.

 Uitzending gemist? Kijk alle tv programma’s online (en gratis) terug. Via gemistgemist.nl kijkt u online naar beschikbare (en veelal gratis) tv-programma's van Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, RTL 8, Net5, Veronica en buitenlandse zenders (Duitsland, Frankrijk, Engeland,...)

Dankzij personalisatie hoef je nooit meer te zoeken naar je favoriete tv programma’s. Op basis van je kijkvoorkeuren krijg je kijktips op maat. Inschrijving is volledig gratis. Meld je aan.


Nederland 1 gemist
Nederland 1 gemist


Nederland 2 gemist
Nederland 2 gemist


Nederland 3 gemist
Nederland 3 gemist


RTL4 gemist
  RTL4 gemist


RTL5 gemist   RTL5 gemist


SBS6 gemist   SBS6 gemist


RTL7 gemist   RTL7 gemist


RTL8 gemist   RTL8 gemist


Net5 gemist   Net5 gemist


Veronica gemist   Veronica gemist